Глобус е една од најпознатите и најголемите компании за производство на високо квалитетен конзервиран зеленчук и житарки.

Висок квалитет

Конзервиран зеленчук со висок квалитет од
најдобрите почви во Европа.

Конзервиран зеленчук со висок квалитет од
најдобрите почви во Европа.

Cooked

Благодарение на користењето на најдобри видови суровини и највисок квалитет на обработка, нашите производи  Standard се со одличен квалитет.

Mix

Мешавина на различни вкусови, текстура и боја. Совршен како веќе готова салата или како состојка на некоја салата.

Kids

Здравиот и разнобоен асортиман на ГЛОБУС КИДС производите посветен на вашите деца ќе внесе леснотија и наклонетост кон семејните оброци.

Standard

Нашиот BIO зеленчук се произведува изклучиво од високо квалитетни состојки од органски фарми.

Зеленчук во пакување,
спремно веднаш
за јадење!

Зеленчук во пакување,
спремно веднаш за јадење!

Зошто сме единствен и надобар избор

 • Користиме најсовремена технологија на производство за конзервиран зеленчук.

 • Производството го започнуваме со најдобри семиња и зеленчук со висок квалитет.

 • Нашиот зеленчук се одгледува на најдобрите почви во Европа и одржуваме одлична соработка со нашите одгледувачи.

 • Вршиме најдобра селекција на зеленчукот

 • Ги пратиме нашите производи од сеење на зеленчукот до трпезата, го обработуваме суровиот зеленчук колку што е можно побргу и на тој начин ја задржуваме природноста.

 • Имаме разновиден и широк асортиман на производи и континуирано ја шириме нашата понуда, пратејќи многу иновации.

 • Нашите производи се без непотребни адитиви и конзерванси.

 • Нашите производи се без ГМО.

 • Нашите конзерви без присуство на БПА се најбезбедни во врска на сигурноста на храната.

 • Транспарентност: со кодот во сите наши производи може да се следи целото наше производство.

…и затоа се поволни за:

 • Семејства со деца (производите се полни со хранливи материи, содржат многу протеини и витамини).

 • Спортистите и луѓето со голема активност (производите се хранливи со поголема содржина на витамини).

 • Деловните луѓе кои немаат време за готвење (лесно е да се додадат производите во било кое јадење и истото да биде хранливо и богато со протеини).

 • Луѓето кои обрнуваат внимание на своето здравје (храна без козерванси, без вештачки бои и без вештачки ароми).

 • Вегетаријанци и вегани (како замена за месо бидејќи представуваат голем извор на протеини).

Главни карактеристики

1. Квалитетот на производите

Зеленчукот го береме кога е соодветно зрел и пред обработката поминува низ строг процес на селекција. Свежиот зеленчук, по бербата, избрано според сортата, степенот на зрелост и големина, се преработува во рок од неколку саати на таков начин да се сочуваат сите вредни хранливи состојки. Глобус зеленчукот ја задржува својата природност во конзервите.

Kvalitet proizvoda
Pouzdana osnova

2. Сигурна основа

 • Големо интернационално искуство со иновативни сектори за истражување и развој, поттикнато од потребите на потрошувачите.

 • Повеќегодишно искуство во индустријата на конзервиран зеленчук.

 • Долгорочна перспектива и одржливост на развојот.

3. Еколошкото производство ни е многу важно.

 • Стапката на рециклирање на отпадокот е 85%.

 • Ефикасно управуваме и ги користиме природните ресурси.

 • Користиме метални конзерви како материјал за амбалажа кој најлесно се рециклира.

Kvalitet proizvoda

Одвојуваме од асортиманот

Слатка пченка

Слатката пченка ни доаѓа директно од полето. Глобус овозможува да уживаме во природно слаткиот вкус на зрната пченка во текот на целата година.

Црвен грав

Благодарение на неговата сестрана употреба Глобус црвениот грав ќе биде еден од вашите најдобри и најголеми пријатели во кујната!

Мексико микс

Внесете го вкусот на Мексико во вашата кујна со Глобус мексиканската мешавина на зеленчук!

Витал Киноа

Храна која го освои светот, од сега и како Глобус Витал Киноа, Киноата е многу важен извор на протеини. Содржи магнезиум, железо, калиум, калциум и цинк како и витамини Б и Е

Се што ви е потребно во секојдневниот живот, олеснувајќи го готвењето на вкусна и здрава храна во текот на целата година.

Пратете ги новитетите за ГЛОБУС производите на социјалните мрежи