ГЛОБУС е прв брендиран производител кој нуди соја, киноа, спелта и спелта микс во конзерва. Овие производи веќе постојат во продажба во кесички, но се суви и пред употреба мора да се киснат и варат.

Конзервираните ГЛОБУС ВИТАЛ соја, киноа, спелта и спелат микс се спремни за јадење, веднаш – нема потреба да се варат или да се киснат преку ноќта. Конзервираните ГЛОБУС ВИТАЛ производи не содржат конзерванси, вештачки бои и адитиви. Заштеда во време за сите оние кои сакаат да се хранат здраво.