Глобус производите може да ги јадат сите, во секоја прилика:

  • Семејства со деца (производите се полни со хранливи материи, содржат многу протеини)
  • Спортисти и луѓе со голема физичка активност (производите се хранливи со поголема содржина на протеини)
  • Деловни луѓе кои немаат време за готвење (лесно е да се додадат производите во било кое јадење и да се направи похранливо и побогато со протеини)
  • Луѓе кои внимаваат на своето здравје (храна без конзерванси, без вештачки бои и без вештачки ароми)
  • Вегетаријанци (како замена за месо бидејќи представуваат голем извор на протеини)