• СПЕЛТА е житарка со дебела лушпа што ја штити од загадување и инсекти. Содржи поголем број на хранливи материи, протеини и влакна од останатите житарки, содржи манган, ниацин, тиамин, бакар и витамин Б2. Можете да ја додадете во јогурт, салата, десерти и колачи.