Një proces i rreptë përzgjedhjeje si garanci e cilësisë më të mirë!
E korrim perimet kur është pjekur dhe për përpunim kalon në një proces të rreptë përzgjedhjeje. Perimet e freskëta, pas vjeljes, të zgjedhura sipas shumëllojshmërisë, shkallës së pjekurisë dhe madhësisë, përpunohen brenda pak orësh.
Hiqen pjesët e panevojshme (pjesa e gjelbër e kokës, gjethet, rrënjët etj.), papastërtitë dhe mikroorganizmat.
Kurse ecuria e mëtejshme e përpunimit është… Përpara zbardhjes pritet në copa, kubikë, shirita ose rrathë sipas nevojës. I përgatitur kështu, vendoset në një kanaçe, derdhet me tretësirë të kripur, fshihet me vakum, mbyllet dhe sterilizohet në temperaturë mbi 100 °C për 10-15 minuta. Procesi i përgjithshëm i trajtimit termik është 40 – 70 min. Menjëherë pas sterilizimit, ftohet, i nënshtrohet një kontrolli të parametrave ndijor/organoleptike dhe fizike të produktit, pra test termostatik dhe vendoset në një magazinë.