Kungull i njomë i mbushur me soje

Përbërësit:

  • 1 kungull i njomë
  • Sojë GLOBUS, 100 g
  • 1 lugë gjelle xhenxhefil të grirë
  • 1 lugë çaji erëza të bluara sipas zgjedhjes suaj (koriandër, kardamom, qimnon)
  • 1 spec djegës i grirë imët
  • 2 luge gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • 1 grusht koriandër të freskët
  • Kripë dhe piper për shije

Përgatitja

Zieni kungull i njomë derisa të zbuten, më pas i prisni në gjysmë dhe i hiqni të brendshmet. Në vaj ulliri skuqni shkurtimisht shafranin e Indisë, erëzat pluhur, specin djegës, shtoni sojën GLOBUS, gjethet e koriandrit të grira, lëngun e limonit, kripën dhe piperin sipas shijes dhe skuqni për disa minuta. Mbushni kungulleshkat dhe piqini në furrë për rreth 5 minuta derisa të bëhen krokante.

Ju bëftë mirë!

🍽️ 2 persona
30 minuta

Vezë të fërguara me perime