Kungull i njomë i mbushur me soje
Përbërësit:
- 1 kungull i njomë
- Sojë GLOBUS, 100 g
- 1 lugë gjelle xhenxhefil të grirë
- 1 lugë çaji erëza të bluara sipas zgjedhjes suaj (koriandër, kardamom, qimnon)
- 1 spec djegës i grirë imët
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- 1 lugë gjelle lëng limoni
- 1 grusht koriandër të freskët
- Kripë dhe piper për shije
Përgatitja
Zieni kungull i njomë derisa të zbuten, më pas i prisni në gjysmë dhe i hiqni të brendshmet. Në vaj ulliri skuqni shkurtimisht shafranin e Indisë, erëzat pluhur, specin djegës, shtoni sojën GLOBUS, gjethet e koriandrit të grira, lëngun e limonit, kripën dhe piperin sipas shijes dhe skuqni për disa minuta. Mbushni kungulleshkat dhe piqini në furrë për rreth 5 minuta derisa të bëhen krokante.
Ju bëftë mirë!
🍽️ 2 persona
⏰ 30 minuta