Misër i ëmbël – i paketuar me vakum
- Përbërja: Slatkapčenka, ujë, sheqer, kripë gatimi
- Pesha neto – 150 gr dhe 340 gr
- Lloji i paketimit – kanaçe
Misri, një kokërr që shpesh quhet kokrra e artë, është e lehtë për t’u tretur dhe e pasur me lëndë ushqyese. Është i pasur me fibra bimore që ulin kolesterolin, me acid folik që mbron enët e gjakut dhe vitaminë B1, e cila është e rëndësishme për funksionimin e mirë të trurit. Është i pasur me karbohidrate dhe i varfër me yndyrna. Misri, për shkak të përbërësve të dobishëm dhe shijes së këndshme, ka një aplikim të gjerë në dietë: misri i bluar përdoret si miell për pasta të ndryshme, përdoret edhe si perime dhe shtohet në sallata dhe gjellë.
Vlerat ushqyese (për 100 g produkt të shtrydhur) |
|
---|---|
Vlera e energjisë | 500kJ/118kcal |
Yndyrnat | 1,3g |
prej të cilave acide yndyrore të ngopura | 0,1g |
Karbohidratet | 22g |
prej të cilave sheqerna | 3,5g |
Flokët | 3,3g |
Proteinat | 3,0g |
kripë | 0,53g |
Receta për misër të ëmbël me vakum
Ndiqni lajmet për produktet GLOBUS në rrjetet sociale