Paella vegane

Përbërësit:

  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 4 thelpinj hudhre
  • 1/2 qepë
  • 1/2 piper i kuq
  • 1/2 piper jeshil
  • 2 domate
  • 1 filxhan angjinare të ngrirë (120 gram)
  • ½ kanaçe bizele jeshile GLOBUS (150 g)
  • 240 g oriz basmati
  • 100 gr kungull i njomë i prerë në kubikë
  • 4 gota supë perimesh, 1 l
  • 2 lugë çaji pluhur shafran i Indisë
  • 1 lugë çaji piper i ëmbël
  • Kripë dhe piper të zi për shije

Përgatitja

Ngrohni vajin në një tigan në temperaturë mesatare në të lartë, shtoni hudhrën dhe qepën dhe specat e kuq dhe jeshil të grirë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtoni domatet e grira dhe skuqini për 5 deri në 10 minuta të tjera. Shtoni angjinarin, bizelet dhe ziejini edhe për 5 minuta të tjera. Shtoni orizin dhe skuqeni derisa të fillojë të bëhet transparent. Hidhni lëngun e perimeve, shtoni shafranin e Indisë, piper të ëmbël dhe kripë dhe piper të zi sipas shijes. Përziejini mirë të gjithë përbërësit dhe skuqni paelën në nxehtësi mesatare për 15 deri në 20 minuta ose derisa orizi të jetë gatuar. Lëreni paelën të mbuluar për të paktën 5 deri në 10 minuta përpara se ta shërbeni.
Ju bëftë mirë!

🍽️ 4 persona
15 minuta

Vezë të fërguara me perime