Petë krokante me bizele dhe karrota

Përbërësit:

  • 2 kanaçe GLOBUS KIDS bizele të reja me karotë, 400 g
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 vezë
  • 1 lugë majdanoz
  • 2 lugë qumësht
  • 80 g miell
  • 3 lugë gjelle thërrime buke të grira imët
  • 500 ml vaj gatimi
  • Kripë dhe piper i sapo bluar

Përgatitja

Kulloni kanaçet me bizele dhe karota. Prisni dhe përzieni qepën dhe hudhrën, majdanozin dhe vajin e ullirit. Në një enë tjetër përziejmë vezët me qumështin, shtojmë miellin dhe i përziejmë derisa të përftojmë një masë homogjene. Shtoni bizelet dhe karotat, përzieni gjithçka mirë dhe rregulloni me kripë dhe piper sipas shijes. Mbulojeni me petë dhe vendoseni në frigorifer për gjysmë ore. Ngrohni vajin e gatimit në një tigan të madh. Nga masa e përftuar formoni petë të vogla, i rrotulloni në thërrime buke dhe i skuqni derisa të marrin një ngjyrë më të errët. I kullojmë në letër kuzhine dhe i shërbejmë me salcë të stinës.

Ju bëftë mirë!

🍽️ 4 racione (20 petulla)
45 minuta

Vezë të fërguara me perime