Specat e mbushur
Përbërësit:
- 6 speca të kuq
- 1 kokë krom
- 1 jalapeño
- 0,5 kg mish të grirë
- 1 (400 gr) Globus Mediterranean Mix
- 1 kanaçe globe me quinoa
- 2-3 thelpinj qepë
- pak vaj ulliri, kripë, piper, qimnon, paprika, rigon, erëza djegës sipas dëshirës
- Djath Ceder
Përgatitja
Ngroheni furrën në 190 gradë C. Hiqni kërcellin dhe farat nga piperi. I vendosim në një tenxhere, ngrohim pak vaj ulliri dhe i rregullojmë me kripë dhe piper. Ndërsa ngrohni për të paktën 10-15 minuta, mund të përgatisni filon. Ngrohim gjalpin në një tenxhere tjetër dhe në të hedhim qepën e grirë, hudhrën dhe jalapeñon, më pas e lëmë në tenxhere derisa të zbutet, e rregullojmë me kripë dhe piper. Masës i shtojmë mishin e grirë, i shtojmë të gjitha erëzat dhe e mbulojmë me ujë. Përpara se të gatuhet, shtoni kuinoan dhe gatuajeni edhe për disa minuta. Me këtë përzierje mbushim specat dhe sipër masës i vendosim pak djathë. Mbulojeni me petë dhe piqni për 10 minuta. E zbulojmë dhe e pjekim për një kohë të gjatë.
Ju bëftë mirë!
🍽️ 4 persona
⏰ 40 minuta