Suffle me spinaq

Përbërësit:

  • 1 kanaçe spinaq GLOBUS 400g
  • 4 te verdha veze
  • 5 të bardha veze + 1 majë kripë
  • 40 gr miell + 1 lugë gjelle për spërkatjen e formave të suffles
  • 40 g gjalpë të kripur + 15 g për lyerjen e kallëpeve
  • 50 g djathë të grirë
  • 50 gr djathë parmixhano të grirë
  • 250 ml salcë kosi
  • 100 ml qumësht
  • Kripë dhe piper i sapo bluar

Përgatitja

Ngroheni furrën në 240°. Lyejmë me gjalpë format e suflesë dhe i spërkasim me miell. Shkrini gjalpin në një tigan në zjarr mesatar, shtoni miellin, ajkën dhe qumështin duke i përzier vazhdimisht. Hiqeni tiganin nga zjarri, lëreni të ftohet para se të shtoni të verdhat e vezëve, djathin dhe parmixhanin dhe përzieni.

Hidhni butësisht spinaqin dhe shtoni kripë dhe piper për shije. Përziejini të bardhat e vezëve derisa të trashet dhe shtoni gradualisht në masën e spinaqit. Hidheni suflenë në kallëpe të vogla deri në ¾ lartësi. I pjekim menjëherë për 10 minuta, më pas e ulim temperaturën në 210°C për 10 minutat e mbetura. Mos e hapni furrën gjatë pjekjes.

Ju bëftë mjedisi!

🍽️ 4 deri në 6 persona
40 minuta

Vezë të fërguara me perime