Supë bizele me proshutë në një filxhan të papërshkueshëm nga zjarri
Përbërësit:
- 1 kanaçe bizele GLOBUS 400 g
- 4 feta proshutë
- 2 lugë krem të freskët
- 1 kub supë pule
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- 2 qepë të reja
- nenexhik i freskët
- kripë dhe piper i sapo bluar
Përgatitja
Zieni 1 litër ujë me kubin e lëngut të pulës në një tenxhere. Në një enë tjetër skuqni qepët e grira me pak vaj ulliri. Shtojmë bizelet e kulluara dhe kremin, i trazojmë dhe i shtojmë supës së pulës. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes dhe gatuajeni edhe për 5 minuta të tjera. Lërini disa lugë bizele dhe pjesën tjetër e përzieni. Shërbejeni në gota rezistente ndaj zjarrit, zbukurojeni me disa gjethe nenexhiku dhe shtoni bizelet. Skuqini petët e proshutës pa shtuar vaj dhe i vendosni në supë në filxhanë.
Ju bëftë mjedisi!
🍽️ 4 persona
⏰ 20 minuta