Supë bizele me proshutë në një filxhan të papërshkueshëm nga zjarri

Përbërësit:

  • 1 kanaçe bizele GLOBUS 400 g
  • 4 feta proshutë
  • 2 lugë krem ​​të freskët
  • 1 kub supë pule
  • 2 luge gjelle vaj ulliri
  • 2 qepë të reja
  • nenexhik i freskët
  • kripë dhe piper i sapo bluar

Përgatitja

Zieni 1 litër ujë me kubin e lëngut të pulës në një tenxhere. Në një enë tjetër skuqni qepët e grira me pak vaj ulliri. Shtojmë bizelet e kulluara dhe kremin, i trazojmë dhe i shtojmë supës së pulës. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes dhe gatuajeni edhe për 5 minuta të tjera. Lërini disa lugë bizele dhe pjesën tjetër e përzieni. Shërbejeni në gota rezistente ndaj zjarrit, zbukurojeni me disa gjethe nenexhiku dhe shtoni bizelet. Skuqini petët e proshutës pa shtuar vaj dhe i vendosni në supë në filxhanë.

Ju bëftë mjedisi!

🍽️ 4 persona
20 minuta

Vezë të fërguara me perime