Tortë me fasule

Përbërësit:

  • 1 kanaçe fasule të bardha GLOBUS, 400 g
  • 150 ml mjaltë
  • Farë nga 1 bisht vanilje
  • 4 vezë
  • 100 gr bajame të bluara
  • 2 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 100 g vaj kokosi
  • kripë
  • 200 ml krem ​​të ëmbël

Përgatitja

Ngroheni furrën në 190°C dhe lyeni me yndyrë një tepsi të rrumbullakët (20 cm) dhe mbulojeni pjesën e poshtme me letër furre. I kullojmë dhe i shpëlajmë fasulet. Në një blender, përzieni fasulet, mjaltin dhe farat e vaniljes derisa të jenë të lëmuara. Më pas shtoni vezët një nga një. Hedhim masën në një tas të madh, më pas shtojmë bajamet e bluara, pluhurin për pjekje, vajin e kokosit dhe kripën dhe e përziejmë mirë.

Masën e vendosim në tepsi dhe e pjekim për 30 deri në 40 minuta. Torta piqet kur sipër është ngjyrë kafe e artë, e fortë në prekje dhe një kruese dhëmbësh del e pastër. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 5 minuta. Pasi te jete ftohur e presim kekun ne gjysem, e mbushim me kremin e embel te rrahur dhe e dekorojme me lekuren e limonit.

Ju bëftë mjedisi!

🍽️ 4 deri në 6 persona
40 minuta

Vezë të fërguara me perime