Tortë me fasule
Përbërësit:
- 1 kanaçe fasule të bardha GLOBUS, 400 g
- 150 ml mjaltë
- Farë nga 1 bisht vanilje
- 4 vezë
- 100 gr bajame të bluara
- 2 lugë çaji pluhur pjekjeje
- 100 g vaj kokosi
- kripë
- 200 ml krem të ëmbël
Përgatitja
Ngroheni furrën në 190°C dhe lyeni me yndyrë një tepsi të rrumbullakët (20 cm) dhe mbulojeni pjesën e poshtme me letër furre. I kullojmë dhe i shpëlajmë fasulet. Në një blender, përzieni fasulet, mjaltin dhe farat e vaniljes derisa të jenë të lëmuara. Më pas shtoni vezët një nga një. Hedhim masën në një tas të madh, më pas shtojmë bajamet e bluara, pluhurin për pjekje, vajin e kokosit dhe kripën dhe e përziejmë mirë.
Masën e vendosim në tepsi dhe e pjekim për 30 deri në 40 minuta. Torta piqet kur sipër është ngjyrë kafe e artë, e fortë në prekje dhe një kruese dhëmbësh del e pastër. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 5 minuta. Pasi te jete ftohur e presim kekun ne gjysem, e mbushim me kremin e embel te rrahur dhe e dekorojme me lekuren e limonit.
Ju bëftë mjedisi!
🍽️ 4 deri në 6 persona
⏰ 40 minuta