Kanellon me spinaq, salcë kosi dhe pancetë
Përbërësit:
- 1/2 kanaçe spinaq GLOBUS 765 gr
- 6 copa pancete
- 3 lugë krem djathi (rikota ose sipas dëshirës tuaj)
- 1 lugë bollgur gruri të imët
- 150 g salcë kosi (20%)
- 50 gr djathë parmixhano të grirë
- 1 kuti me kaneloni
- kripë dhe piper i sapo bluar
- vaj ulliri
Përgatitja
Ndezim furrën në 180°C. Pritini pancetën në copa të vogla. Në një enë të veçantë përziejmë spinaqin GLOBUS, sherbetin krem (rikota), grisotton dhe pancetën për të marrë një masë homogjene, shtojmë kripë dhe piper sipas shijes. Mbushni kaneloni me përzierjen që rezulton. Përziejmë kosin dhe djathin parmixhan dhe një shtresë e vendosim në një enë pjekjeje, më pas i rregullojmë kanelonët. Lyejini kanelonët me pjesën tjetër të përzierjes së kosit dhe parmixhanit. Piqeni në furrë për 20 minuta ose derisa të merrni një ngjyrë të këndshme.
Ju bëftë mirë!
🍽️ 4 persona
⏰ 45 minuta